צרו איתנו קשר בווטסאפ

שירות לקוחות טלפוני

חמישה דברים שלא רצוי לעשות כאשר רוכבים בהימלאיה

אופנוע מול אגם בטיול אופנועים בלדאק

ההימלאיה היא יעד ברשימת החלומות של רוכבים רבים (וגם של אלו שלא רוכבים) מכל רחבי העולם, השיא של תפארת הטבע. הנופים בהימלאיה משתנים בחדות, ממדבריות בגובה רב ליערות שופעים וקניונים מרהיבים שמתרוממים לקו הרקיע של פסגות מכוסות שלג.

ההימלאיה היא ביתם של כמעט 50 מיליון אנשים ומשתרעת על פני אפגניסטן, פקיסטן, הודו, סין, נפאל ובהוטן, בקשת באורך 2,500 קילומטרים. זו אזור שאין דומה לו, עם אזורי מרעה ירוקים ופאסים (מעברי הרים) גבוהים מקושטים בדגלי תפילה צבעוניים.

והכבישים… אותם כבישים הרריים אינסופיים מבטיחים הרפתקאות בלתי נשכחות לרוכבי אופנועים, שיש להם הזדמנות ייחודית להתאחד עם הסביבה על שני גלגלים.

בואו נודה באמת, רכיבה בהימלאיה אינה רכיבה באירופה וחשוב לנקוט משנה זהירות כדי להבטיח בטיחות מקסימלית. בהימלאיה קיים מזג אוויר קיצוני, האוויר דליל, משטחי הכביש משתנים באופן קיצוני מכביש סלול לשבילי עפר ומעברי מים, גישה מוגבלת לשירותי חירום, צוקים תלולים, ונופים מדהימים שיסיחו את הדעת מהכביש.

אנו באופן אישי בילינו הרבה קיצים ואלפי קילומטרים ברכיבה בהימלאיה ההודית ויכולים לומר שהחוויה הייתה עשירה מאוד, אבל לעיתים גם מלחיצה.

לכן, אספנו רשימה של חמש טעויות שרבים עושים במהלך רכיבה בהימלאיה – כדי שאתם תוכלו להימנע מהם ולהבטיח רכיבה מהנה ובטוחה. אז הנה חמשת הטעויות שלא רצוי לעשות כאשר רוכבים בהימלאיה:

1. לא לתת לגוף להסתגל לגובה

אופנועי אנפילד הימאליה בהודו

אתם לא באירופה – זוהי סביבה שונה מאוד ממה שרובנו רגילים אליה. אתם נמצאים בגובה רב, הטמפרטורות יכולות להיות קיצוניות, מזג האוויר משתנה לעיתים קרובות, וצריך לשאוף הרבה יותר אוויר ולהשקיע יותר מאמץ כדי לקבל את כמות החמצן הרגילה.

לכן, לא משנה איך הגעתם – אם זה בטיסה, באופנוע, או עבור האמיצים באמת, נסיעה באוטובוס ציבורי – ברגע שתגיעו למלון, קחו יום או יומיים לנוח, להסתגל ולהתאושש לפני שתמשיכו.

אם לא תעשו זאת, אתם עלולים להרגיש סחרחורת, בחילות והקאות.

כאשר מטיילים באזורים בגובה רב, יש לאפשר לגוף להסתגל לרמות חמצן נמוכות וללחץ אוויר נמוך יותר. זה עוזר להימנע ממחלת גובה ומקטין את הסיכוי לבחילות והקאות. בנוסף, אכלו קל ואל תעמיסו בארוחות הבוקר לפני היציאה לדרך.

2. לא לשתות מספיק

רוכבי אופנועים בטיול להימלאיה

האיום העיקרי על רוכבי אופנועים הוא עייפות, לא משנה היכן אתם רוכבים. בהימלאיה, שם הנוף העצום מתמשך למרחקים של אלפי קילומטרים, קל מאוד לאבד את תחושת הזמן ולשכוח להחזיר נוזלים לגוף.

במהלך היום בחודשי הקיץ השמש קופחת למרות האוויר הקריר וקל מאוד לאבד נוזלים ולהתייבש. יש לדאוג לשתות מים בכל עצירת התרעננות. כמה לגימות מים קטנות פה ושם לא עושות הרבה תחת שמש קופחת בגבהים גבוהים אז שימו לב והקפידו להכניס נוזלים לגוף.

3. אל תסתמכו רק על ניווט GPS

אופנוע הימלאין בכבישי ההימלאיה בהודו

אנחנו חיים בעידן דיגיטלי, ויש לנו שקט נפשי בידיעה שבכל מקום שנרצה להגיע אליו, הטלפונים שלנו יוכלו תמיד לומר לנו בדיוק איך להגיע לשם ונהיה זמינים בטלפון. אך לא כך בהודו בכלל ובהימלאיה בהודו בפרט, בהרבה אזורים בכל מהלך הרכיבה אין כיסוי סלולרי.

אם הייתם אי פעם בתת-היבשת ההודית, אתם וודאי יודעים עד כמה הרשתות הסלולריות בהודו יכולות להיות לא יציבות.
זכור לנו מקרה מלפני מספר שנים של כמה מטיילים ישראלים על אופנועים בטיול לאחר הצבא שאיבדו את דרכם בהימלאיה וכך היה – הם איבדו את הקליטה הסלולרית ברגע שהתחילו לעלות על קטעים מסוכנים של נקודת בדיקת גבול בחבל ג'אמו-קשמיר שנראה כי פגעו בהם מפולות שלגים בחורף. רוב שלטי הדרך נפלו והפכו לבלתי שמישים, והיו מעט מאוד מקומיים שאפשר היה להיעזר בהם לצד הדרך, ולצערם המעט שהיה גם לא הבין מילה באנגלית.

אותם מטיילים עברו דרך בוץ חלקלק על קטע מסובך שלא היו צריכים לעלות עליו בכלל, ורק בדיעבד הבינו שהם בדרך הלא נכונה וצריכים לחזור למטה. פגשנו את אותם המטיילים למטה בצד הדרך אובדי עצות, נתנו להם חטיפים ושתיה שהיו לנו ברכב הליווי ואמרנו להם להמשיך לרכב איתנו עד שהגענו לסרינגר. מצב לא נעים בכלל שמוטב היה להם להימנע ממנו במקום להמשיך לרכב עמוק לתוך הלילה בשטח לא מוכר וללא קשר לעולם.

4. התעלמות מתנאי התנועה הייחודיים בתת-היבשת ההודית

אופנועי אנפילד בולט על רקע נוף ההימלאיה

אזור ההימלאיה עצום בצורה שאי אפשר להבין, אז אל תצפו לעבור מרחקים ארוכים במהירות. כללי הזמן הרגילים לנסיעות משתנים לחלוטין. מרחק של 100 ק"מ יכול לקחת בקלות מעל 3 שעות.

וזה עוד בלי תקלות נוספות כמו סגירות דרכים, מזג אוויר שמאלץ אתכם לעצור ולהתמקם במקום מוגן, בעיות באופנוע וכד'… שלא נדבר על כך שתהיו מעוניינים לעצור הרבה פעמים כדי לצלם או להתפעל מהנופים המהממים. וזה בעצם כל הרעיון, נכון?

בנוסף לכך, תוסיפו גם את הכאוס הבסיסי של תנועת הרכבים בהודו שיש להתמודד איתו. בטח שמעתם על זה, פרות מסתובבות חופשי ברחוב, אוטובוסים עוקפים אוטובוסים שעוקפים קטנועים בפניות עיוורות על צוק, והסיכון שיש ברכיבה על אופנוע כאשר יש 1.4 מיליארד אנשים שכל אחד מהם פועל לפי סדר העדיפויות שלו.

אז, קחו את הרכיבה בקלות – הורידו את הקצב בהימלאיה, שמרו על מרחק ועל ריכוז מנטלי, וצפו לבלתי צפוי.

5. לשכוח לקחת אתכם ערכת כלים

החלפת פנצ'ר באופנוע בטיול להימלאיה בהודו
צוות המכונאים מתקן אופנוע בטיול

הטעות מספר אחת שלא תרצו לעשות בזמן רכיבה בהימלאיה היא להיות לא ערוכים – בין אם זה לרעוד מקור על האופנוע כי לא הבאתם בגדים מספיק חמים, או לנסוע במשך שעות במקום לא מוכר כדי לחפש ידיות בלם ומצמד או כבל גז חלופי שהיו בקלות יכולים להיכנס במזוודה שלכם.

במובן מסוים, זו לא "הרפתקה" אם אתם מגיעים מוכנים לחלוטין. אבל לצאת להימלאיה המרוחקת בלי ערכת כלים או ציוד שיכול לעזור לתקן בעיה קטנה כמו פנצ'ר זה פשוט לא הגיוני ולא אחראי.

אז לסיכום, מאמר זה מציע תובנות וניסיון אישי מרכיבה בהימלאיה, תוך שיתוף טעויות נפוצות שמומלץ להימנע מהן במהלך רכיבה באזור.
רכיבה בהימלאיה היא חוויה עוצמתית ומלמדת, שמביאה איתה גם אתגרים. אז אם אתם מתכננים לצאת למסע בהימלאיה, קחו איתכם לא רק את סט הכלים הפיזיים אלא גם את המוכנות ללמוד, להתנסות ולחקור את האזור המהמם הזה ולפני הכל – ליהנות מכל רגע תוך שמירה על זהירות ומוכנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טיול אופנועים בקפריסין

כפרי הטרודוס בקפריסין

מתאים גם לשומרי שבת

08/09-11/09- 4 ימי רכיבה

החל מ- 690 €