טיול אופנועים בחו"ל הוא חוויה בפני עצמה. הרכיבה על הכבישים המפותלים, הרגשת החופש והטבע מסביב, החוויה מהדרך ליעד, וההגעה לכל יעד באופן עצמאי ללא תלות בתחבורה ציבורית. אלא אם כן אתם יוצאים לטיול של חודשים ארוכים, משלוח האופנוע הפרטי לחו"ל פשוט אינו הגיוני ובנסיעות רבות עדיף לשכור אופנוע במדינת היעד.
בעוד שציוד רכיבה מחנות ההשכרה יכול להיות לפעמים אופציה טובה, כנראה שכבר יש לכם קסדה, כפפות, ז'קט, מכנסי רכיבה וציוד בטיחות שמשמש אתכם לרכיבה בארץ. כל אלו הם דברים שאפשר לקחת איתכם – אם אתם יודעים איך לארוז אותם כמו שצריך. הבאת ציוד אישי תתרום לטיול נוח יותר, מהנה ופחות מלחיץ.
ארזו ציוד לפי סוג הטיול
כדי לארוז את הציוד המתאים עליכם לשאול איזה סוג של רכיבה יכלול הטיול ?
אופי הטיול, משך הטיול ותנאי הרכיבה ביעד שלכם יקבעו מה הציוד שתצטרכו לקחת אתכם.
לרכיבות נינוחות בכבישים כפריים, דרישות הציוד שלכם יהיו די בסיסיות: קסדה, כפפות, ג'קט ומגינים עשוים להספיק. אם אתם מתכוונים לרכוב בכבישים מהירים, שטח, חצץ או אזורים מרוחקים, תזדקקו להגנה שתתפוס יותר מקום באופן משמעותי. אקלים הוא גורם חשוב נוסף – בגדים חמים תופסים יותר מקום.
ציוד להשכרה לעומת ציוד אישי
ציוד להשכרה בהחלט יכול להיות שימושי, במיוחד אם אתם רוכבים על האופנוע מספר ימים בודדים. במקרה זה, אם חברת ההשכרה מציעה אפשרות כזו, ייתכן בהחלט שיתאים עבורכם להשתמש בקסדה, בז'קט, במכנסיים ובמיגונים שחברת ההשכרה תציע, בתוספת תשלום ולחסוך מכם את סחיבת הציוד מהארץ.
זה לגמרי תלוי בשיקול שלכם, אך יחד עם זאת, ההמלצה שלנו בדרך כלל היא לקחת אתכם לפחות את הקסדה והכפפות בשביל הנוחות והשקט הנפשי.
דאגו לתיק מתאים
השלב הראשון והחשוב בטיסה לטיול על אופנוע הוא למצוא את גודל התיק המתאים.
המגבלות משתנות בין חברות תעופה ואפילו בין דגמי מטוסים. המגבלה הסטנדרטית של תיק יד היא גובה 55 ס"מ, רוחב 40 ס"מ, עומק 20 ס"מ, אך גם גודל זה אינו קבוע בין החברות השונות.
בנוסף, יהיה לכם מקום מתחת למושב לפריט אישי קטן יותר, כמו תיק גב קטן.
ארזו את כל הציוד במזוודה
כן, זה כנראה נשמע בלתי אפשרי. איך ניתן להכניס קסדה, מגפיים, ז'קט, מגנים וכל השאר למזוודה קטנה ?
תצטרכו להיות יצירתיים כדי להשתמש בכל סנטימטר אפשרי של שטח.
במידה ואין מספיק מקום במזוודה, ניתן לקחת את הקסדה בנפרד בתוך תיק נשיאה לקסדה. הקסדה תלקח לטיסה כפריט אישי" שיאוכסן מתחת למושב.
מלאו את החלק הפנימי של הקסדה בכל הבגדים הרכים שלכם (גרביים, תחתונים, חולצות טריקו, כפפות וכו'). לאחר מכן הוסיפו את חלקי המיגון, ועשו סדר כדי שישתלבו זה בזה בצורה מושלמת ויתפסו כמה שפחות נפח.
לבסוף, הוסיפו את הז'קט, המכנסיים ומגפי הרכיבה במקום הנותר.
לבשו מה שאתם יכולים
אפשרות נוספת לחיסכון במקום היא ללבוש כמה שיותר מהציוד שלכם בטיסה. ניתן ללבוש ז'קט ומכנסיים, ואפילו חלק מהמיגונים ועדיין לעבור את האבטחה (אם כי ככל שתלבשו יותר, הטיסה תהיה פחות נוחה). מגפיים הם עוד פריט קשה לאחסון שאתם יכול לנעול בעת העליה לטיסה, אך אם אתם טסים יותר מכמה שעות, זו תהיה חוויה לא נוחה למדי.
בטחו את הציוד בבטן המטוס
אם אינכם יכולים להכניס את כל הציוד לתא הנוסעים, וחלק מהמטען היקר שלכם צריך להיכנס לבטן המטוס, תדאגו לבטח אותו. זה פשוט לא חכם שלא יהיה לכם ביטוח נסיעות בכל עת ובמיוחד כשאתם נושאים ציוד בשווי של אלפי שקלים.
הגיעו מוקדם לטיסה
אתם וודאי יודעים למה אומרים לכם להגיע לשדה התעופה שעתיים לפני טיסות פנים ושלוש שעות לפני טיסות בינלאומיות. כן, חלק מהדברים נובעים מכך שהתורים ארוכים והבדיקה הביטחונית עלולה להתארך, אבל זה גם כדי להבטיח שהתיק שלכם אכן מגיע למטוס.
ברגע שאתם מורידים את התיקים בזמן הצ'ק-אין, הם צריכים לעבור מסלול בתוך שדה התעופה, לעבור דרך מכשירי רנטגן ולפעמים להיפתח ולהיבדק על ידי צוות האבטחה של שדה התעופה, לפני שהם מועמסים בבטן המטוס. הדברים האלו לא תמיד הולכים חלק, וככל שאתם מגיעים מוקדם יותר, לחברת התעופה יש יותר זמן לתקן טעויות ולדאוג שהמזוודה שלכם תגיע בביטחה למטוס.
אל תזמינו טיסות קונקשין עם זמנים קצרים בין הטיסות
כאשר אתם לא משאירים מספיק זמן בין טיסות, לא רק שאתם מסתכנים בהחמצת טיסת ההמשך שלכם אם הטיסה הראשונה מתעכבת, אלא אתם גם מסתכנים בכך שהתיק שלכם לא יגיע באותה הטיסה.
בנסיעות רגילות, זה לא כל כך קריטי שהמזוודה שלכם המלאה בחולצות הוואי וכפכפים תגיע בזמן. אבל כשהמזוודה הזו מחזיקה את כל ציוד הבטיחות החיוני ביותר שלכם, זה קריטי. בדקו את מסלול הטיול שלכם לפני רכישת הכרטיסים, והשאירו לפחות שעה וחצי עד שעתיים בין טיסות כדי לאפשר מרווח ביטחון.
טיסה עם ציוד אינה משימה מורכבת
כאשר כל הציוד שלכם מונח על הרצפה, זה יכול להיראות כמו משימה מרתיעה להכניס את הכל לתוך תיק קטן ולעלות איתו לטיסה. ארזו ראשית את הציוד הקשיח, הוסיפו דברים רכים בתוכם ומסביבם כדי לחסוך במקום ולרכך מפני זעזועים. אם אין מספיק מקום, אתם יכולים להוסיף מזוודה לבטן המטוס, אבל זכרו שהציוד צריך להיות מבוטח (ולתעד כראוי להגשת תביעה). כל עוד אתם נותנים לעצמכם ולמטפלים בכבודה מספיק זמן בין טיסות הקונקשן, הציוד שלכם אמור להגיע בריא ושלם.